12 oktober 2017

adidas en AC Milan beëindigen voortijdig contract na 2017-2018?

Er lijkt een einde te komen aan het huwelijk tussen adidas en AC Milan. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds 1998 de tenues van de achttienvoudig kampioen van Italië en deed dit eerder al in de periode 1990-1993. Tussen 1993 en 1998 was het Italiaanse sportmerk Lotto sponsor van de Rossoneri. Adidas en Milan hebben in principe nog een contract tot 2023, maar als we de Italiaanse media moeten geloven, dan wordt het contract aan het einde van het seizoen verscheurd. Reden hiervoor zouden de tegenvallende sportieve prestaties van Milan zijn. Verscheuren gaat natuurlijk niet zomaar. Daar zijn financiële gevolgen aan verbonden.

Adidas sponsort AC Milan jaarlijks voor een bedrag van ongeveer € 19.7 miljoen, maar heeft bij de contractverlenging in 2013 een boeteclausule opgenomen. Dit betekent dat het Duitse sportmerk tussentijds voor een bepaald bedrag het contract kan verbreken. Volgens de Italiaanse sport Gazzetta dello Sport gaat dit in december of januari gebeuren en zal adidas aan de club van trainer Montella bekend maken dat dit voorlopig het laatste seizoen is dat het logo van het merk op de rechter borst zal prijken. Eenzelfde geval maakte adidas vorig jaar mee met Chelsea. Terwijl beide partijen eigenlijk nog een contract hadden tot en met 2023, werd het contract vorig seizoen verbroken en stapte Chelsea over naar Nike. Naar verluid heeft Chelsea adidas een bedrag van meer dan 75 miljoen pond moeten betalen.

Waar contracten worden verbroken, liggen er direct nieuwe kapers op de kust. Volgens de Gazzetta zijn drie Amerikaanse partijen en nog een andere partij geïnteresseerd om AC Milan vanaf 2018-2019 in het nieuw te steken. Dit zijn Nike, New Balance, Under Armour en Puma. Het lijkt er overigens niet op dat deze merken eenzelfde bedrag willen sponsoren. Of adidas en Milan ook echt van elkaar gaan scheiden, is niet bekend. Vooralsnog is het nog een gerucht. Wanneer er een nieuw hoofdstuk toegevoegd wordt aan deze soap, dan hebben we weer nieuws en natuurlijk ook als er een statement komt van Milan of adidas.

Vergeet niet de (misschien wel laatste) adidas AC Milan voetbalshirts van 2017-2018 te checken! Heb je een mening over dit issue? Deel het gerust hieronder!