9 oktober 2017

Rusland thuisshirt 2018-2019 uitgelekt

Het nieuwe Rusland voetbalshirt voor het WK van 2018 is vandaag uitgelekt. Als dit ook echt het nieuwe thuisshirt van het Russische voetbalelftal wordt, dan speelt het nationale elftal in dit shirt de thuiswedstrijden tijdens het WK in eigen land en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende de periode 2018-2019. Als organiserend land is Rusland automatisch geplaatst voor het wereldkampioenschap. Adidas is ook komende jaargang weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het nieuwe tenue. Deze functie vervult het Duitse sportmerk sinds 2009 en het contract loopt in ieder geval nog tot de zomer van 2018. Check hieronder de details van het mogelijke nieuwe tenue, dat medio november officieel wordt gelanceerd.

Rusland WK 2018 voetbalshirt en tenue

Het nieuwe Rusland shirt voor 2018-2019 lijkt geïnspireerd te zijn door het shirt dat de Sovjet Unie droeg in 1988. In dit shirt speelde de CCCP onder andere de finale van het EK van "88 in Duitsland. In de finale verloor de Sovjet Unie met 2-0 van het Nederlands Elftal, waardoor Oranje haar enige grote prijs tot nu toe won. Sterren van de Sovjet Unie waren spelers als Aljenikov, Rats, Zavarov, Gotsmanov en Belanov. Bovendien werd het shirt gedragen tijdens de Olympische Spelen van 1988. In 1991 speelde het nationale elftal haar laatste duels en in 1992 werd het nationale elftal van Rusland geboren.

Het Rusland thuisshirt lijkt evenals het shirt van 1988 een vrij strak design te hebben. Het shirt is geheel rood en wordt gekenmerkt door de diagonale, witte baan ter hoogte van beide oksels. De witte tinten komen ook terug in de brede v-hals, waardoor het tenue een echt vintage design heeft. Ook de drie strepen van adidas op de schouders zijn wit. De rechter borst is uitgerust met het adidas peformance logo in het wit en de andere borst bevat het logo van de Russische voetbalbond Российский Футбольный Союз, Rossiyskiy Futbolnyy Soyuz (RFU). Het lijkt er op dat het nieuwe tenue compleet gemaakt wordt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten witte adidas strepen. De kousen zijn ook een combinatie van rood en wit.

Of dit ook echt het nieuwe tenue van Rusland wordt, is nog niet bekend. Het voetbalshirt wordt pas vanaf medio november officieel gelanceerd. Vanaf dan schitteren sterren als Kokorin, Dzjoeba, Berezoetski, Dzagojev, Kerzjakov, Smolov, Gloesjakov en andere spelers in dit shirt. Het nieuwe tenue wordt door adidas waarschijnlijk uitgerust met een nieuwe technologie, welke de adidas Climachill technologie wordt genoemd. Daarover meer bij de officiële lancering van het nieuwe shirt.

Rusland voetbalshirt kopen

Het nieuwe Rusland shirt voor 2018-2019 kan je vanaf medio november kopen in de onderstaande online winkel. Dit shirt kan je bestellen in de maten 128, 140, 152, 164, 176, XS, S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt is ongeveer € 85,- voor volwassenen en € 70,- voor kinderen. In deze winkel kan je het tenue laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hierbij wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, welke de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere en goedkopere Rusland producten kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Rusland shirt in deze winkel (inclusief goedkope t-shirts)