Exclusief interview met Florenzi – De man van de wereldgoal

Vanavond gaat AS Roma in de vijfde speelronde van de UEFA Champions League op bezoek bij FC Barcelona. Wat weten we nog van de vorige editie in Rome? Bijvoorbeeld dat het eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar wat natuurlijk het meeste is bijgebleven is de absolute wereldgoal van Alessandro Florenzi. De rechtermiddenvelder was maar net over de middellijn toen hij besloot op goal te schieten. In zijn ooghoek zag hij de ruimte achter Ter Stegen en hij schoot de bal op fenomenale wijze over de keeper, via binnenkant paal het doel in. Tijdens het launch event van de Nike Tiempo 6 spraken wij deze kleine Italiaan en hadden we het natuurlijk over die goal, maar ook over de Tiempo 5 en de vernieuwde Tiempo 6.

florenzi

De goal tegen Barça maakte hij op de Tiempo 5, maar heeft de schoenkeuze nou echt invloed op het wel of niet maken van zo’n doelpunt? Het lijkt ons een sterk verhaal, maar Florenzi gaf aan dat het wel degelijk verschil maakt. “De Tiempo 5 heeft me zeker geholpen bij het maken van dat doelpunt”, zei hij lachend. “Het is gewoon een heel fijne schoen die perfect om mijn maatje 41 voet zit. Het leer voelt prettig aan en de balcontrole is erg goed.” De zesde generatie Tiempo is ten opzichte van de vijfde generatie op een aantal punten veranderd en over het algemeen is hij daar erg tevreden mee. “De tong is nu beter verwerkt in de schoen en dat is wel fijn.”

Het doelpunt tegen Barcelona is zonder twijfel één van de grootste kanshebbers op de Puskás Award en hij is erg trots op het feit dat hij daarvoor genomineerd is. “Het is voor mij als persoon en als Romano een enorme eer om kans te maken op deze mooie prijs. De concurrentie is echter groot, want zoals verwacht zijn alle doelpunten die genomineerd zijn prachtig. Anders word je er natuurlijk ook niet voor genomineerd. Ik hoop dat veel mensen op mijn doelpunt stemmen, maar we zullen zien.” Hieronder kun je nog een keer genieten van zijn wereldgoal.

Met name dat het voor hem als Romano een eer zou zijn is voor ons een reden om direct de vergelijking met levende AS Roma legende Totti te trekken. Het spreekt voor zich dat hij een voorbeeld is voor Florenzi en iedereen die Roma een warm hart toedraagt. Voor velen is het een droom om dezelfde carrière te beleven, maar in de huidige voetbalwereld is een man met zo’n clubhart een uitstervend ras. “Natuurlijk zou zo’n carrière prachtig zijn. Wat Totti voor AS Roma en het gehele Italiaanse voetbal betekent is ongelofelijk. Ik kan nu echter nog niet voorspellen hoe mijn carrière er uit komt te zien. Tegenwoordig is het inderdaad uitzonderlijk om zo lang voor één club te spelen, maar we zullen zien hoe het allemaal gaat uitpakken.”

Wil jij jouw stem voor Florenzi in de strijd om de Puskás Award laten horen? Hier kun je op het doelpunt stemmen.

Tijdens het Tiempo 6 event spraken we ook met wereldkampioen en best geklede man van Duitsland. In het interview met Jérôme Boateng spraken we onder andere over het aankomende EK, Robben en zijn kledingstijl.