Lukaku: “Dembélé is de beste middenvelder die ik ooit gezien heb”

Romelu Lukaku is op dit moment, samen met Vardy, de spits in vorm in de Engelse Premier League. Hij scoorde afgelopen weekend alweer voor de zesde wedstrijd op rij en heeft er dit seizoen al 12 gemaakt. Wij hadden tijdens de Europese finales van Nike Winner stays de kans om hem te spreken over de loting van België, de kansen op het EK, zijn huidige topvorm en de bijbehorende levensstijl.

lukaku nike

Minimaal de halve finale halen

De loting voor het EK in 2016 heeft België de poule des doods opgeleverd met Italië en Zweden als tegenstanders van formaat. De loting zelf was eigenlijk aan hem voorbij gegaan, want hij wist niet dat het op dat moment bezig was. “Ik wist natuurlijk wel dat het ging gebeuren, maar niet wanneer. Ik was er op dat moment niet echt mee bezig. We hadden een etentje met het team en daarna kwam Mirallas naar me toe en zei tegen wie we moesten spelen. Toen ik het hoorde was mijn eerste reactie wel van oef, dat is een pittige loting.”

“Moussa Dembélé is de beste middenvelder die ik ooit gezien heb. Die jongen, poeh.. Technisch, fysiek, hij is zo compleet. Echt de beste van allemaal.”

Op dit moment staat België echter op de eerste plaats van de wereldranglijst, dus kunnen we op basis daarvan wel zeggen dat de Rode Duivels de favoriet zijn in die poule. Sinds Romelu bij de selectie is gekomen rond 2009 is het hard gegaan met de Belgen, met de doorstroming van talenten als Hazard en de Bruyne. Over één teamgenoot bij de nationale ploeg is hij lyrisch. “Moussa Dembélé is de beste middenvelder die ik ooit gezien heb. Die jongen, poeh.. Technisch, fysiek, hij is zo compleet. Echt de beste van allemaal. Als hij ook nog eens 10 doelpunten per seizoen gaat scoren, dan is het helemaal perfect. Maar als nummer één van de wereld moeten we het op dit toernooi wel waar maken, de halve finale of finale halen zou natuurlijk heel mooi zijn.”

Voorbeeld Zlatan en eigen Chef kok

Met name het duel tegen het Zweden van Zlatan is een duel waar hij erg naar uit kijkt, want als topspits die al zo lang mee draait is het natuurlijk een groot voorbeeld voor de jonge Belg. “Qua spel, qua charisma, qua leiderschap, ik ben heel erg onder de indruk van zijn carrière. Naar mijn mening behoort hij nog steeds tot de beste 3 of 5 spelers ter wereld.”

Ook op fysiek gebied is de Zweed een voorbeeld voor Lukaku. De Vlaming is zelf ook een sterke spits en dat is iets wat hij in de Premier League noodzakelijk acht. We vroegen ons daarom af hoe intensief hij zijn lichaam traint om één van de sterkste in de Premier League te zijn. “Daar ben ik dagelijks mee bezig. Je moet simpelweg topfit zijn om in de Premier League te presteren. Vorig seizoen was een seizoen voor mij dat ik mezelf in de spiegel heb aangekeken en zei: je doet misschien al alles goed, maar het kan ook allemaal nog beter. Nu ben ik tot in de perfectie met mijn vak bezig zodat ik in het weekend mijn ploeg kan helpen om voor de winst te gaan. Het gaat dan niet alleen om krachttrainingen, maar echt om mijn spieren te onderhouden. Dan moet je denken aan evenwichtsoefeningen, de benen trainen en sprintoefeningen om snel te blijven.” Deze trainingen vinden allemaal op de club plaats en daar heeft een club als Everton natuurlijk alle benodigdheden voor. Ze helpen hem zelfs met de voeding tot aan zijn huis toe, want hij heeft “gewoon” zijn eigen chef kok die voor hem kookt.

romelu lukaku

Bloedvorm

Tot op heden werkt die speciale aandacht voor zijn lichaam en de voeding zijn vruchten af, want hij steekt momenteel in bloedvorm. Hij heeft al 6 duels op rij gescoord en komend weekend speelt hij tegen titelverdediger Leicester én huidig recordhouder Vardy. Hij geeft echter aan dat hij niet zo zeer met het record bezig is, maar liever het team ziet winnen. “Ik ga gewoon voor de winst. Ik ben altijd een teamspeler geweest, maar tegelijkertijd ben ik natuurlijk ook de spits, dus ik moet wel doelpunten maken. Voorlopig gaat dat goed en we zien wel waar ik ga eindigen.”

Onder toeziend oog van Romelu Lukaku werd afgelopen zondag de Europese finale van Nike Winner Stays gespeeld. De beste straatvoetballers stonden in De Gashouder (Amsterdam) tegenover elkaar en maakte er een spektakel van.