De scheidsrechters staan dit WK misschien wel op de mooiste kicksen van allemaal

Waar het WK voetbal natuurlijk vooral om de teams en spelers die meedoen draait, gaat het de laatste dagen ook heel vaak over de scheidsrechters. Met name de VAR (Video Assistant Referee) staat vaak in de spotlights, maar wij willen het daar even niet over hebben. Wij willen het namelijk hebben over de schoenen die de scheidsrechters en hun assistenten dragen. Dat zijn namelijk misschien wel de mooiste en meest bijzondere van allemaal.

De schoenen van de WK scheidsrechters

Alle scheidsrechters die tijdens het WK in Rusland het veld op gaan hebben van adidas een (bijna) volledig zwarte special edition Copa Mundial gekregen om te vieren dat de iconische voetbalschoen voor het 10e WK op rij gedragen wordt, sinds het WK in Spanje van 1982. Dat is toch wel een heel bijzondere mijlpaal in de moderne voetbalschoenenmarkt waar om de haverklap nieuwe modellen uitkomen.

De ‘black out edition’ van de beroemde silo heeft een aangepaste hiel met het WK logo en de tekst ‘Russia 2018’ in het goud geschreven. Een heel tof souvenir voor de scheidsrechters, want ze zullen niet in de verkoop gaan voor het grote publiek.

Op de amateurvelden blijft de Copa Mundial nog steeds één van de meest geziene voetbalschoenen. Dikke kans dat jij ook een paar hebt of ooit hebt gehad. Wat jou dan ook opgevallen zal zijn, is dat je er zo’n gruwelijk lange veters bij krijgt. Dit is de reden waarom adidas dat doet.

Foto’s: SoccerBible